Sinds deze week moet je ook in de Piushaven, de Bouwmeesterbuurt en Theresia betalen om je auto te mogen parkeren. Hiermee hoopt de gemeente, volgens persvoorlichter Tom Daelman, de overlast van het parkeertoerisme in deze wijken te beperken.

Op de vraag of het probleem zich dan niet simpelweg verplaatst reageert Daelman als volgt: “Dat hebben we onderzocht. We denken dat we met de toevoeging van deze wijken op de grens zitten van wat mensen acceptabel vinden om te lopen.”

Gevolgen

Hou er bij de volgende Vrijmibo dus even rekening mee dat je wat verder moet lopen naar het café van keuze. Ervan uitgaande dat de Bob zijn zuur verdiende euro’s liever uitgeeft aan een overheerlijk malt biertje dan een parkeerkaartje natuurlijk.

In het geval dat er op school of kantoor al een paar consumpties genuttigd zijn, of om eventuele verhitte discussies te voorkomen, kan ter verduidelijking de onderstaande interactieve kaart geraadpleegd worden. Hierop is per gebied aangegeven óf je er moet betalen en wat dat dan per uur kost.

Wil je je over dit alles helemaal geen zorgen hoeven te maken? Kun je nog altijd het beste de fiets nemen!