De bondscoach van het heren volleybalteam, Gido Vermeulen, stopt er mee. Zijn contract liep na vier jaar af. Net nu de mannen internationaal weer op de kaart staan na een achtste plaats op het WK afgelopen zomer.

“Wij zijn Vermeulen dankbaar voor zijn diensten. Hij is niet alleen bondscoach geweest, maar heeft velen van het team al gecoacht toen zij nog in de jongeren divisie zaten”, aldus Thijs Pietersen, de woordvoerder van de volleybalbond. Dat gezegd hebbende, wordt er ook op gewezen dat een nieuw gezicht nu juist goed kan zijn. “Een andere aanpak en energie, kan iets zijn waar de ploeg aan toe is.”

Nieuw gezicht

Er is nog geen vervanger op het oog. “We willen eerst goed afscheid nemen van Gido. Maar ik ben er zeker van dat er al naar gekeken wordt”. Ook de nationaliteit ligt nog niet vast. “Natuurlijk willen we de meest geschikte kandidaat nemen. Of hij uit Nederland komt of niet, maakt ons niet uit.”

Carrière

Onder de hoede van Vermeulen plaatste het herenteam zich voor het eerst sinds 2002 weer een WK hebben gehaald, waar dus die mooie achtste plaats werd gehaald, mede door het verslaan van volleybal-grootmachten Frankrijk en Brazilië. Tegen de NOS zei Vermeulen ‘maximaal gepresteerd heeft’ en dat het ‘nu klaar is voor hem’.