Na de wedstrijd Feyenoord – PSV ontstond er na het incident rondom de tweede bal in het veld een discussie. Waarom kon dit gebeuren en heeft dit gevolgen? Valentijn Driessen denkt dat het niet al te groot moet worden opgevat.

Zo’n kleine tien minuten voor tijd gooide – bij een 2-1 stand voor Feyenoord – het Rotterdamse publiek roet in het eten voor PSV. Nadat Steven Bergwijn oog-in-oog met Justin Bijlow de bal tegen de keeper aanschoot, stond er een peloton aan PSV’ers klaar om de bal vanuit de rebound het doel in te schieten. Op dat moment werd vanuit het Rotterdamse publiek een bal het veld op gegooid. Scheidsrechter Gözübüyük moest het spel noodgedwongen stilleggen waarmee de kans van PSV als sneeuw voor de zon verdween.

Pure pech voor PSV
Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf, denkt dat dit moment niet beslissend is voor de rest van het seizoen. “Je bedoelt dan als Ajax dadelijk met één punt voorsprong op PSV kampioen wordt? Nee, dat denk ik niet. Dan kan je ook gaan zeggen dat Bergwijn die eerste bal erin had moeten schieten”, aldus Driessen.

Volgens Driessen is het gewoon pech voor PSV dat de supporters de bal in het veld gooiden. De enige manier waarop mensen iets in het veld kunnen gooien, is iets wat vanuit het veld komt. Tegenwoordig zijn dat ballen. Vroeger gooide mensen vuurwerk, flesjes of stenen het veld op, nu zijn het ballen. Dit zal altijd zo blijven.”

Wel benadrukt Driessen dat dit zeer onsportief gedrag is. “Misschien was het wel een Ajacied die in het stadion zat”, grapt de journalist.

Fout scheidsrechter
In een artikel in het AD laat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond weten dat het een foute beslissing was van scheidsrechter Gözübüyük, om – na het stilleggen van het spel – de bal zomaar aan Feyenoord te geven. “De kans was nog niet weg, dan mag je de bal niet zomaar aan één partij geven.” Nu kreeg Feyenoord zomaar de bal en werd PSV benadeeld.