De show ‘Chippendale’ komt naar Tilburg en Breda. Een show met halfnaakte mannen die niet meer om het lijf hebben dan een vlinderdas en een leren stringetje. Strippers lijken in een ‘over the top’ showbizz-achtige wereld te leven, maar hierover zijn de meningen verdeeld.

Kevin Talle (37) is een Rotterdamse stripper. Tijdens een interview met de Volkskrant in 2015 gaf hij aan dat het wereldje van mannelijke strippers in Nederland nog niet zo succesvol is als vrouwelijke. Ook waren er in tegenstelling tot nu geen theatershows à la Chippendales of The Dreamboys.

Van alle markten thuis
Drie jaar na het interview zegt Kevin het volgende: ‘’Het taboe is minder groot dan een aantal jaar geleden. Magic Mike en Fifty Shades of Grey hebben dit met hun populariteit doorbroken. Vrouwen willen veel sneller een leuk avondje hebben met de meiden en huren daarvoor een stripper in.’’

De Rotterdammer werkt voor Show Time Agency. Het erotisch entertainmentbureau heeft sinds een aantal jaren shows zoals Ladies Night . Soms zijn er avonden waarop hij voor 500 mensen staat, maar hij doet ook stripacts in woonkamers. ‘’Er zijn van die avonden waarop bijvoorbeeld een stel vriendinnen mij inhuurt en dat degene voor wie ik moet performen helemaal niet op een striptease zit te wachten. Daar moet je op in kunnen spelen’’, aldus Kevin.

Talle lost vaak elke situatie gemakkelijk op, zo vertelt de vader van twee: ‘Mochten er vrouwen zijn die wat handtastelijker worden dan kan je twee dingen doen; je duwt elke keer het handje weg of je pakt hun hand en laat ze meteen voelen, dan houden ze wel op.’’ Voor mensen die daar niet tegen kunnen, is de Rotterdammer ook heel duidelijk: ‘’Je bent stripper, dan moet je zulke dingen gewoon kunnen accepteren.

Eerst even een fles wodka
Mark van der Meer (25) was 18 jaar oud toen hij tijdens het sporten werd gevraagd of hij misschien wat bij wilde verdienen als stripper. ‘’Ik twijfelde een beetje, maar kon de kans niet voorbij laten gaan omdat ik anders misschien spijt zou krijgen.’’ De twijfel kwam doordat Mark een introvert persoon is en zichzelf niet zo snel een podium op zag klimmen. ‘’Tijdens de shows moest ik soms een halve fles wodka opdrinken om mijn werkgever(s) tevreden te stellen.’’

Ook Mark ervaarde handtastelijkheid van vrouwen. ‘’Ik heb wel meegemaakt dat sommige vrouwen denken ‘boeien’ en die grepen mij dan tijdens mijn act. Ik was daar wel makkelijk in en zeg er vaak niks van, maar soms werd het wel extreem en dan zeg je ‘stop eens eventjes’ en dan krijg je gelijk terug ‘oh wat ben jij saai zeg!’’

Mark is inmiddels gestopt en vertelt dat hij nooit meer terug zal keren in dit milieu. ‘’Nee 0% kans. Echt helemaal niet. Het was echt lang leven de lol en ik heb best wel een leuke tijd gehad, maar ik zie mezelf echt niet terug keren.”