Afgelopen woensdag trainde Mohammed Ihattaren voor het eerst mee met de selectie van PSV. De zestienjarige aanvaller van PSV O19 heeft het vertrouwen gekregen van trainer Mark van Bommel. Clubwatcher Rik Elfrink vertelt meer over de Nederlands-Marokkaanse spelmaker.

Het jeugdtalent wordt al jaren begeerd door de kapitaalkrachtige voetbalclubs. Afgelopen zomer wist, toenmalig technisch directeur Marcel Brands, de voetballer vast te leggen voor drie jaar.
Nu krijgt Ihattaren zijn beloning voor het langer willen spelen bij PSV. Rik Elfrink vertelt dat de tweedejaars O17-speler – die dus nu al bij O19 speelt – mag meetrainen bij het eerste van PSV. “Van Bommel is tevreden over hem. Hij ziet hoe hij zich ontwikkelt en dat spreekt Van Bommel aan. Hij zal vast vaker mee gaan trainen.”

Komt het vrijdag tot een debuut?
Of Ihattaren vandaag ook al bij de selectie tegen Excelsior zit en eventueel zijn debuut gaat maken, denkt Elfrink niet. “De wedstrijdselectie komt wat vroeg voor hem. Hij heeft pas een paar keer meegetraind en anderen krijgen voorrang. Mochten er mensen onverwachts afhaken, is de kans dat hij wordt opgenomen natuurlijk altijd aanwezig.”

Voorzichtigheid
Rik Elfrink geeft aan dat er voorzichtig moet worden omgegaan met jeugdtalenten. Hij vertelt dat je ze niet te vroeg, maar ook niet te laat moeten laten doorbreken. “De timing moet perfect zijn. Hier zal PSV bij Ihattaren ook voorzichtig in zijn.”