Aanstaande donderdag gaat de nieuwe dansvoorstelling van Het Nationale Ballet in première. Het is een samenwerking met het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival. Tijdens de Cinderella voorstellingsreeks wordt er aandacht en steun gevraagd in de strijd tegen spierziekten.

Al sinds 2013 organiseert Holland Dance Festival samen met het Prinses Beatrix Spierfonds het jaarlijkse dansgala Free To Move in Den Haag. Hiervan gaat de opbrengst naar het spierfonds zodat er meer wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden naar spierziekten. Vorig jaar is daar de actie Free To Move op tournee bijgekomen. Het Scapino Ballet Rotterdam haalde hiermee 25.000 euro aan donaties binnen. Dit jaar is het de beurt aan Het Nationale Ballet.

De nieuwe voorstelling van het Nationale Ballet zal plaatsvinden in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Tijdens deze opvoering wordt publiek nadrukkelijk gevraagd het Prinses Beatrix Spierfonds te steunen. Op deze manier kun je bijdragen aan het verwezenlijken van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

De 5-jarige Freya leidt aan een zeldzame spierziekte en haar grote droom is om ballerina te worden. Samen met Freya is er een promotievideo voor de voorstellingsreeks opgenomen. Hiervoor mocht ze een kijkje nemen bij Het Nationale Ballet.