Dinsdagmiddag werd bekend dat het Eredivisieseizoen 2019/2020 eerder start dan normaal. De eerste speelronde van de hoogste Nederlandse voetbaldivisie wordt in het eerste weekend van augustus afgetrapt. De zomerstop duurt komend jaar daardoor ook iets minder dan drie maanden.

Het huidige seizoen eindigt namelijk op 12 mei 2019.

Ook de strijd om de Johan Cruyff-schaal – de wedstrijd tussen de kampioen en de bekerwinnaar van het huidige seizoen – staat daardoor eerder op het programma. De Supercup staat namelijk gepland op zondag 28 juli. De Keuken Kampioen Divisie – het tweede voetbalniveau – gaat van start op 9 augustus.

Midweekse speelrondes
Met de vroege start van het voetbalseizoen wil de KNVB voorkomen dat er te veel midweekse speelrondes in de agenda verschijnen. En het zorgt volgens de voetbalbond ervoor dat clubs die in Europa actief zijn, eerder zijn ingespeeld.

Jan Bluyssen, KNVB-manager competitiezaken, weet dat het voor supporters niet wenselijk is. In een persbericht meldt Bluyssen: ,, Wij realiseren ons goed dat deze begindata nog in de vakantieperiode maar we moeten ook rekening houden met de start van het EK 2020.”

Komend seizoen eindigt in 2020 op 24 mei met de laatste play-offwedstrijden. De finale om de TOTO KNVB Beker zal 19 april 2020 worden gespeeld.

Fans
Supporters zijn, zoals de KNVB al verwacht, niet verheugd met deze beslissing van de bond en de clubs. Via Twitter laten een paar ontevreden fans al hun mening gelden.