Vanavond spelen de Nederlandse handbalsters tegen Noorwegen op het EK in Frankrijk. Noorwegen is zevenvoudig Europees kampioen en het Nederlands team verloor de afgelopen jaren vier keer van de Noren. Of aanvoerster Nycke Groot mee kan spelen is onzeker.

De international viel zondag tijdens de wedstrijd tegen Roemenië uit na een harde botsing met teamgenote Debbie de Bont. Groot kreeg door een knie tegen haar achterhoofd een migraineaanval, waardoor ze niet verder kon spelen.

De teamleiding wil niet veel kwijt over de gezondheidstoestand van de speelster. Bondscoach Helle Thomsen liet doorschemeren dat Oranje met opzet weinig naar buiten brengt over de situatie. Dit is omdat ze het als een verrassing willen laten voor hun Noorse tegenstanders. Maar er zullen zeker geen risico’s genomen worden, zo laat ze weten ‘haar alleen in te zetten als de medische begeleiding vindt dat het verantwoord is.’

Vanochtend om acht uur berichtte de NOS nog met positieve klanken over de uitgevallen handbalster, maar zekerheid over haar aanwezigheid zal pas vanavond blijken volgens Chiel van Koldenhoven, redacteur van de NOS sport.