PSV Eindhoven speelt vanavond alweer zijn zesde duel dit seizoen in de Champions League. In Milaan treedt het team, onder leiding van trainer Mark van Bommel, aan tegen Internazionale. Voor de Eindhovenaren zit het Europese avontuur er echter na vanavond op, want er is geen kans meer op Champions- of Europa League-overwintering.

Alleen aan het thuisduel tegen Tottenham Hotspur hield PSV één punt over. Tegen de Londense club speelde het destijds met 2-2 gelijk. Tijdens de return moesten de Eindhovenaren echter hun meerdere erkennen in de Spurs, dat met 2-1 won door twee treffers van Harry Kane. In beide duels met FC Barcelona kon PSV, ondanks dat er wel kansen voor waren, er niet met de punten vandoor gaan. In het Philips Stadion werd het 2-1 voor de Catalanen en in het Camp Nou ging PSV met 4-0 ten onder.

Toch is volgens PSV-watcher Rik Elfrink het Champions League-seizoen niet geflopt voor de Eindhovenaren. ,,Zeker, de punten bleven uit. Echter, je moet ook bedenken dat het een lastige poule was.” Elfrink grapt: ,,Als ik een honderd meter sprint ga doen met vier man die beter zijn dan ik, kan ik ook niet winnen.”

Ondanks dat PSV uitgespeeld is, moet het niet al te laconiek aan dit duel beginnen. Inter, onder leiding van coach Luciano Spalletti, staat op de derde plek met evenveel punten als Tottenham, de nummer twee in de poule. ,,Zij spelen nog voor iets en móéten vanavond. Ze zullen dan ook scherp beginnen,” gokt Elfrink.

Érick Gutiérrez
In de laatste duels van PSV stelde Mark van Bommel steeds dezelfde elf namen op in de basis, waardoor ook aankoop Érick Gutiérrez het moest doen met invalbeurten. Afgelopen weekend, toen PSV Excelsior overklaste met 6-0, mocht Guti voor het eerst in dit Eredivisie-seizoen in de basis starten. Elfrink verwacht dat Van Bommel hem vanavond ook laat starten, samen met zijn beste vriend Hirving Lozano die moet gaan zorgen voor countermogelijkheden. ,,PSV moet hopen dat het lang 0-0 kan blijven en het via Lozano en Steven Bergwijn kan loeren op een counter.”