Roermond was jarenlang de stad waar het Bevrijdingsfestival gehouden werd. Vanaf 2019 wordt het in Sittard georganiseerd. Voor Sittard is het op economisch en duurzaam gebied ook goed. Maarten de Kever, woordvoerder van wethouder Pieter Meeksels, en Joost Oude Hengel, woordvoerder van wethouder Berry van Rijswijk, vertellen over de voordelen van het Bevrijdingsfestival voor Sittard.

Ronald Kohnen, voorzitter van stichting Bevrijdingsfestival Limburg, laat in De Limburger weten dat het in Roermond lastig was om het hoofd boven water te houden. In Roermond werd de helft van de drank bij reguliere horeca gekocht. In Sittard hebben ze de locatie en kosten in eigen beheer. De Kever vertelt wat het festival voor de stad betekent.

Economische voordelen
“Als er 50.000 mensen naar de stad komen, betekent dit dat een deel van die mensen in ieder geval blijft eten en drinken in de stad. Soms blijven ze zelfs overnachten of na het festival nog gebruik maken van voorzieningen. Misschien maken ze gebruik van winkels of vinden ze het een leuke stad en komen ze nog eens terug. Dat zijn in de algemeenheid de economische voordelen van het Bevrijdingsfestival,” aldus De Kever

Duurzaamheid
Ook probeert de stad naar duurzaamheid te kijken rondom het festival. In een interview met 1Limburg gaf wethouder Berry van Rijswijk aan dat door de komst van het Bevrijdingsfestival er een grote kans is om de stad verder duurzaam op de kaart te zetten. Oude Hengel, woordvoerder van Van Rijswijk: “Met duurzaamheid zoals dat in De Limburger wordt aangehaald, bedoelen we dat er de komende jaren nog een samenwerking is.”