Middenvelder Ritsu Doan is in januari namens Japan actief op de Azië Cup, dat deze keer tussen 5 januari en 1 februari plaatsvindt in de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn werkgever FC Groningen moet hem daarom in de eerste maand van 2019 missen.

De wedstrijden tegen Heracles en PSV moet de twintigjarige Japanner sowieso aan zich voorbij laten gaan. Vermoedelijk kan de Groningse Eredivisionist langer niet beschikken over Doan, voorspelt Thijs Faber, hoofdredacteur van voetbalwebsite Boerenmacht.nl: ,, Ik kan mij voorstellen dat hij in februari nog rust gaat pakken. Op 22 december spelen wij namelijk nog tegen Fortuna Sittard en daardoor is zijn winterstop korter dan die van andere spelers.’’

Transferperikelen
Doan heeft dit seizoen een goede vorm te pakken. Hij heeft al vier doelpunten en twee assists achter zijn naam staan. Diverse clubs zijn geïnteresseerd in de middenvelder: ,,Manchester City heeft al interesse getoond in hem”, weet Faber. ,,De deelname aan de Azië Cup is in dat geval wel positief voor Groningen. Zijn transferwaarde zal omhoog gaan.”

Groningen heeft volgens Faber al een lijstje met spelers klaarliggen om Doan te vervangen, mocht hij in de komende transferperiode vertrekken. In de wandelgangen voert de naam van Huseyin Dogan de boventoon. De speler van Keuken Kampioen Divisie-club TOP Oss heeft dit seizoen al dertien doelpunten in het mandje liggen en is bij meerdere clubs een gewilde speler.