Bij voetbalploeg Roda JC Kerkrade leeft nog altijd onzekerheid over de komst van geldschieter Aleksei Korotaev (op de foto uiterst links). Om meer duidelijkheid te krijgen, zijn leden van het Platform Roda JC deze week in Dubai bij de Zwitser op bezoek geweest.

In het Platform Roda JC (een regelmatige gesprekspartner die de club in de breedste zin van het woord ondersteunt en probeert te verbeteren, red.) zitten enkele sponsoren, oud-spelers en supporters. Bjorn Jegers, woordvoerder van het Platform, was zelf mee naar de Emiraten en is positief gesteld over de geldschieter: ,, Het bezoek aan Korotaev was geweldig. Hij heeft ons perfect ontvangen en wij zijn anderhalve dag in Dubai met hem opgetrokken. Korotaev is een zeer oprecht persoon.”

Over de sinds februari 2017 lopende rechtszaken wilt Korotaev niet veel kwijt. Jegers vertelt dat het negatief werkt wanneer er uitspraken worden gedaan. ,,Tegen ons heeft hij wel het een en ander verteld, en dat klonk goed. Wij waren al positief over de voortgang, maar na deze week zien wij het nóg positiever in,” besluit Jegers, die zelf advocaat is.

Toekomst zonder Korotaev
De Kerkraadse Eerstedivisionist houdt nog altijd rekening met het slechtste scenario: een toekomst zónder Korotaev. ,,We hebben op dit moment geen beschikking over extra gelden van Korotaev. Daarom zal de club ook een begroting opstellen waarin er geen rekening wordt gehouden met zijn komst,” aldus persvoorlichter Mark Maas. ,,We doen niets met geld wat wij niet ter beschikking hebben. Mocht hij toch nog inspringen, is dat een enorme plus.” Maas verzekert ook dat er binnen de club niemand negatief is ten opzichte van Korotaev: ,,Mocht hij op een dag in willen springen, zal niemand daar iets op tegen hebben.”

Bij de club wordt het contact met de Zwitserse zakenman onderhouden door Sjaak de Zeeuw, die in Stichting Samen Roda JC (voorheen de G7) zit. ,,Dat is een goed en warm contact,” verzekert de persvoorlichter van de Koempelclub.