William Rutten, jurylid en professioneel fotograaf, was woensdagavond aanwezig bij de opening van de expositie van het Perfecte Plaatje. Van 13 december tot 1 januari is deze te bekijken in het Museum van Hilversum. Daar laten Jim Bakkum, Herman den Blijker, Patty Brard, Ryanne van Dorst, Lieke van Lexmond, Ruben van der Meer, Mari van de Ven en Marlijn Weerdenburg hun mooiste werken zien.

Naast de beelden die tijdens het programma zijn geschoten, zijn er ook nog niet eerder vertoonde foto’s te zien. “Ik kreeg echt kippenvel toen ik hier binnen kwam lopen. Zelf heb ik nog niet met zoveel werk in een museum gehangen. Ik denk dat de deelnemers heel trots mogen zijn”, vertelt hij.

Volgens Rutten valt het programma vooral in de smaak door de vele hobby-fotografen die wekelijks met het programma meeleven. “Iedereen kan fotograaf worden, dat geloof ik echt”, vertelt Rutten.