BAM, een van de grootste bouwconcerns in Nederland, bestaat dit jaar 150 jaar. BAM is over de hele wereld bekend. Vanwege het jubileum gaan ze 150.000 bomen plaatsen. 100.000 bomen worden verdeeld over Bolivia en Oeganda en de overige 50.000 over Europese landen waar BAM actief is.

“We wilden wat terug doen voor de aarde”, zegt Niels van Dongen, persvoorlichter van BAM. De bomen worden geplant in samenwerking met Trees for All. Deze stichting planten al sinds 1999 bomen en struiken voor bedrijven en individuen ter compensatie van de CO2-uitstoot. Volgens de site van Trees for All kan er al voor vijf euro één boom geplant worden in Oeganda.

BAM begon ooit als een timmerbedrijf in Groot-Ammers in Zuid-Holland. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot beursgenoteerd bedrijf met een omzet van ongeveer zeven miljard euro per jaar. Met het planten van bomen wil BAM hun streven naar duurzaamheid aantonen. “Iets terug doen voor de natuur is heel belangrijk voor ons. Wij willen dat de aarde behouden blijft,” zegt van Dongen. Voor het eind van het jaar moeten alle 150.000 bomen geplant zijn.