In de halve finale van de EFL Carabao Cup staat vanavond om 21:00 uur de Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Chelsea op het programma. In de voorgaande edities trok Chelsea het vaakst aan het langste eind. VI-redacteur Bas van den Hoven ziet The Blues daarentegen dit keer als underdog.

De Carabao Cup, ook wel de League Cup genoemd, is naast de FA Cup het tweede bekertoernooi in Engeland. Dat zorgt er vaak voor dat bij de topclubs niet de sterkste elf aan de aftrap zullen staan. Toch ziet Bas dat dit keer niet gebeuren: ‘’Ik verwacht sterke opstellingen, zeker bij the Spurs. Hoofdcoach Pochettino zit nu vijf jaar bij de club en heeft, ondanks dat Tottenham er erg op vooruit is gegaan, nog geen een prijs gewonnen. De League Cup is toch een prijs en die zal hij willen winnen. Ook bij Chelsea zal deze wedstrijd leven, het is toch een Londense derby.’’

De Nederlanders
Bij Tottenham Hotspur staan twee Nederlanders onder contract: keeper Michel Vorm en spits Vincent Janssen. Beiden krijgen ze weinig speeltijd. De Carabao Cup is vaak een gelegenheid waar dit soort jongens zich kunnen laten zien. Echter verwacht Bas ook vanavond geen speeltijd voor de twee: ‘’Vorm is eigenlijk voorbijgestreefd door Paulo Gazzaniga. Michel was een lange tijd de tweede keeper, maar Gazzaniga krijgt vaak de voorkeur. Vorm staat nu achter Hugo Lloris en Gazzaniga, speeltijd wordt voor hem dus erg lastig. Voor Janssen is Tottenham echt einde verhaal. Hij staat niet meer ingeschreven in de selectie voor de Premier League en ik zie vanavond ook geen speeltijd voor hem.’’

De favoriet

Waar de bookmakers Chelsea als favoriet zien, 3 keer je inzet voor Chelsea tegen 2.45 keer je inzet voor Tottenham, denkt Bas dat Tottenham zal winnen: ‘’Ze zijn onwijs getergd om succes te halen, net als de fans. Ze willen echt weer eens een prijs winnen en ik denk ook dat ze de finale zullen halen. Uiteindelijk verwacht ik een finale tussen Manchester City en Tottenham Hotspur.”

UPDATE:
De eerste wedstrijd in de halve finale van de EFL Carabao Cup is gewonnen door Tottenham Hotspur. De benutte penalty van Harry Kane in de 25e minuut bleek genoeg voor de overwinning. Chelsea probeerde het wel en was met Kante die twee keer de paal trof dichtbij, maar het lukte ze niet meer om er een gelijkspel uit te slepen. Op dinsdag 22 januari is de vervolgwedstrijd waarin bepaald zal worden wie de finale haalt.