Maar liefst 78% van de Nederlandse bevolking heeft in 2018 internetaankopen gedaan blijkt uit cijfers van het CBS. Vergeleken met 2017 is dat percentage 2% gestegen. We kopen dus meer online dan in een winkel. Toch opent online elektronicawinkel Coolblue een vestiging in Tilburg.

Dit voorjaar zal op het Piusplein in Tilburg het derde XXL-filiaal van Coolblue geopend worden. Met een oppervlakte van ruim 1300 vierkante meter worden nieuwe productwerelden gerealiseerd. “Net als in onze XXL-winkels in Den Haag en Amsterdam creëren we verschillende productwerelden, met een groot assortiment aan producten en productspecialisten die klanten met kennis en eerlijk advies verder kunnen helpen,” zegt Ottelien van Pelt van Coolblue.

Coolblue wil ook gewoon winkels houden omdat persoonlijke service erg belangrijk voor ze is. “Al vanaf het begin van Coolblue geloven we in persoonlijk contact met onze klanten,” zegt van Pelt. De winkels helpen ook voor de omzet van Coolblue. “Na elke winkelopening zien we een toename van onze online omzet in de betreffende omgeving.”