Geen coffeeshop in de buurt, geen geld in huis of überhaupt geen puf om de deur uit te gaan? In deze situaties lijkt stoned worden dan toch erg lastig. Niets is minder waar! Online staat het vol met tips hoe je met middeltjes uit je keukenkasten toch nog even van de wereld kan zijn. Let wel op, gebruik is altijd op eigen risico!

Snuiven

Lijm, nagellakremover, aanstekergas of antivries. Als je aan één van deze producten snuift, raak je al snel in hogere sferen. Dit komt voornamelijk door de gassen die erin zitten zoals aceton (wat in nagellakremover zit) en methanol in spiritus. Volgens Jellinek brengen deze gassen je in een soort roes, vergelijkbaar met dronken zijn. Let wel op: het gebruik hiervan kan leiden tot hartritmestoornissen.

Slikken

Het klinkt misschien smerig maar het slikken van cd-reiniger is vergelijkbaar met XTC slikken. Oftewel, even met je tong langs je Lil Kleine collectie en het is net of je MDMA aan het poppen bent! Ook hoestdrank is een oude bekende onder de huis- tuin- en keukenmiddeltjes om even van de kaart te gaan. Justin Bieber mixte dit met frisdrank en snoep, een drankje dat Purple Drank of Lean genoemd wordt. Dat deze mixdrank niet geheel veilig is, blijkt wel uit het gedrag van bijvoorbeeld Lil Wayne. Hij belandde in het ziekenhuis naar aanleiding van zijn verslaving aan het goedje.

Roken

Die vieze, bruine velletjes aan je pinda meteen de vuilnisbak in? Niet als je even van de wereld wilt zijn. Net als bij nootmuskaat roken, kan je gaan hallucineren. Er zijn ook gevallen die helemaal paranoïde worden, anderen voelen weer helemaal niets. Wel is het vaak zo dat je er een flinke kater aan over kan houden, of zelfs binnen een paar uur over je nek kan gaan. Iedereen ervaart het dus anders.

Bijna al deze alternatieven heb je vast wel in huis, maar ze zijn niet allemaal even veilig. Zeker weten dat je veilig stoned wordt? Ga dan gewoon langs de coffeeshop, daar voorkom je onnodige risico’s mee.