Foto van Ikea Nederland

Ikea gaat bezorgen aan huis. Woensdag 9 januari was het zo ver: de iconische gehaktballetjes kunnen nu thuis bezorgd worden. Samen met Thuisbezorgd.nl gaat het Zweedse bedrijf een pilot testen in het centrum van Groningen.

“We hebben gekozen voor Groningen omdat de winkel daar dichtbij het centrum is. Het is realistisch om daar te bezorgen, gemiddeld zou het dan zo’n 20 minuten duren voor het eten is aangekomen. De ligging van deze winkel maakt het ideaal om te testen en we willen ook weten wat de animo is in een studentenstad,” Zo vertelt Iris Midavaine, woordvoerster van Ikea Nederland.

Krachten bundelen

Ikea is de samenwerking aangegaan met Thuisbezorgd, de grootste etenbestelsite van heel Nederland. Volgens Midavaine is het voor beide bedrijven belangrijk dat het personeel van Ikea en Thuisbezorgd een vast contract heeft en een goede verzekering. “We wilden de krachten graag bundelen. Thuisbezorgd heeft een uitgebreid netwerk, elektrische fietsen en de studenten in de stad zijn al bekend met de app. Ook past Thuisbezorgd als distributie- en servicepartner goed bij Ikea.”

Het gaat om de ervaring

Bang om klanten kwijt te raken door te gaan bezorgen, is de woordvoerster niet. “De winkel is voor jong, oud en alles daartussenin. Het klopt dat een gedeelte alleen voor het eten komt, maar de meeste bezoekers komen voor de complete ervaring. Het is toch anders om je meubels te laten bezorgen dan om ze zelf uit te zoeken en inspiratie op te doen. Zo is het ook een beetje met het bezorgen van het eten. Daarom is het zo belangrijk voor ons om het animo te testen.”

De belangrijkste reden voor de pilot in Groningen blijft toch om te zien of de mensen de gerechten thuis willen laten bezorgen. Ikea wil meer servicegemak leveren. Mocht de test een succes worden, dan zullen er op meerdere plaatsen in Nederland de gerechten van Ikea te bestellen zijn.