In maart begint Bregje Mols met crowdfunding om deze zomer een restaurant te kunnen openen in Tilburg. Crowdfunding is de nieuwe manier om aan geld te komen voor een onderneming zonder een bank erbij te betrekken.

Er zijn verschillende manieren om een start-up te financieren. Een onderneming beginnen met de hulp van crowdfunding hoor je niet dagelijks, toch was het voor Mols wel het eerste idee om haar bedrijf op te kunnen starten. “Een voordeel is dat je het dan niet met banken te maken hebt. Daarnaast ben je al bezig met marketing. Je zorgt namelijk al voor ambassadeurs die dan niet investeren voor geld, maar omdat ze jouw idee echt vet vinden”, zegt ze. “Het is dus enkel een win-winsituatie.”

Voor een crowdfund-actie is er een ‘crowd’ nodig. Mols vertelt dat ze al benaderd is door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, dat er bloggers zijn die haar onderneming zullen promoten en dat ze verder ouderwets de straat op zal gaan om mensen te bereiken.

Mols is ambitieus, haar streven is om in de zomer te openen. “De reden voor de zomer is omdat het goed seizoen is om producten te testen. Voor een beginnend bedrijf is het prettig omdat de meeste mensen dan op vakantie zijn.”

Mols maakt direct duidelijk dat ze zelf het geld niet heeft om het restaurant te beginnen. “Als startende ondernemer is dat nou eenmaal zo.” Als het niet wil lukken om haar bedrijf te beginnen met de hulp van de crowdfunding, dan houdt ze nog een plan B achter de hand. Wat dat zal zijn laat ze in het midden.