Malou van Doormaal, beter bekend als ‘Maybe Boozegeoisie‘, organiseerde in het Van Abbemuseum in Eindhoven een Drag-Up. De avond stond vooral in het teken van make-uppen en lekker experimenteren met ieder zijn uiterlijk. In het interview vertelt ze meer over waarom het juist zo bijzonder is dat een evenement zoals dit plaats vindt in een museum.
Brenda, een oud-stagiar van het Van Abbemuseum, deed zelf ook mee aan de Drag-Up omdat ze gek is op verkleden. Ze vertelt waarom zij het goed vindt dat zo’n avond wordt georganiseerd.

Vroeger was Drag vooral voor mannen. Zij maakte zichzelf erg op en kleedden zich vooral als vrouw. Ongeveer twintig jaar geleden is dat veranderd: Drag is eigenlijk voor iedereen.
Alles mag en alles kan. Drag is vooral lekker make-up en verschillende lookjes ontdekken.
Kleurrijke pruiken en kleurrijke make-up kan niet ontbreken.
Geconcentreerd toveren de deelnemers van het evenement zichzelf om tot echte Dragkings en Dragqueens.
Voor een camerakiekje is natuurlijk ook even tijd.
Veel van de deelnemers van het evenement neemt zijn of haar eigen make-up mee. De organisatie van het evenement heeft ook voor een bijdrage aan make-up gezorgd.
Vaak worden er grote, duidelijke wenkbrauwen getekend.
Glitters en een flink gecontourd gezicht mogen ook niet ontbreken.
Een van de meest gebruikte producten van de avond waren toch wel de plaksteentjes. Deze waren aan het einde van de avond bijna allemaal op.
Het plakken van al die steentjes is erg secuur werk.
Wanneer de steentjes eenmaal zitten, is het resultaat prachtig.
Iedereen zag er aan het einde van de Drag-Up prachtig uit. Nog even een groepsfoto en met vrolijke, kleurrijke gezichten gingen zij weer de deur uit.