De foto met de meeste likes op Instagram is een foto van een ei. De teller staat inmiddels al op 40 miljoen hartjes. Dat is ruim het dubbele van de nummer twee: een foto van Stormi Webster, de dochter van Kylie Jenner, met 18 miljoen likes. Hoe kan het dat deze foto het zo goed doet?

Het is bijzonder dat deze foto het goed doet, omdat het de eerste post is van het account. Elja Daae is spreker en trainer op het gebied van social media en zegt hierover: “Het is best moeilijk om iets viral te laten gaan op Instagram, omdat je geen share-knop hebt zoals op Facebook. Ik ben er nog niet helemaal achter hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben.”

Moeilijk te verklaren
Normaal gesproken spelen algoritmes een belangrijke rol bij het viral gaan van foto’s. Dat is nu dus niet. “Het is moeilijk te verklaren hoe deze foto viral is gegaan. Ik denk dat er sowieso een slimme PR-strategie achter heeft gezeten in het begin. Het begin hebben jij en ik niet gezien. Voordat wij het te zien kregen was het al groot en hadden al onze vrienden het erover. Als iets viral gaat is het begin juist heel belangrijk,” laat Baae weten.

Influencers
Volgens Daae is het moeilijk om echt te kunnen zeggen waar het succes vandaan komt. Ze vertelt het volgende: “Je kunt je voorstellen dat als jij en ik het geliked hadden het weinig impact zou hebben, maar misschien zijn er wel grote influencers meteen bij betrokken. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat het zo’n vlucht heeft genomen.”