Fran Sol verruilt Willem II definitief voor Dinamo Kiev. De Spaanse spits tekent een vijfjarig contract bij de nummer twee van Oekraïne. Gisteren leek de transfer nog op losse schroeven te staan, vandaag is de kogel toch écht door de kerk.  Fran Sol neemt afscheid en Tilburg huilt. Ik vraag Tilburgs bekendste supporter ‘De Kruikenzeiker’ wat hij van het vertrek vindt.

Francisco ‘Fran’ Sol Ortiz, zoals zijn volledige naam luidt, kwam in de zomer van 2016 over van het Spaanse Villareal. In tweeënhalf jaar tijd ontpopte hij zich tot dé publiekslieveling bij de supporters. ‘De Kruikenzeiker’ baalt van het vertrek: “Het is voor ons als supporters en voor iedereen rondom de club een aderlating. Zijn kwaliteiten lagen natuurlijk in het maken van doelpunten, die we uiteraard gaan missen. Maar ook als mens heeft hij indruk gemaakt.”

Met de transfer van Sol zou een bedrag van 3.5 miljoen euro gemoeid zijn. “Daar kan ik mee leven. Sol verdiende in Tilburg geen wereldsalaris en dan moet je als club ook realistisch zijn.” In totaal maakte Sol 39 doelpunten in 79 competitiewedstrijden voor de Tilburgers.

Renato Tapia

Tegelijk met het vertrek van Sol staat de komst van Renato Tapia. De middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Feyenoord. Door het vertrek van Sol moet Willem II op zoek naar een vergelijkbare vervanger. Een van die namen is Samuel Armenteros. “Ik weet niet of hij haalbaar is, maar qua kwaliteiten zie ik hem heel graag komen.  Een erg complete spits en hij heeft hier al eens een goed jaar gedraaid.” Werk aan de winkel voor Willem II, dat volgens de ‘De Kruikenzeiker’ minimaal één – eigenlijk twee spelers – moet halen om zichzelf in de eredivisie veilig te spelen.