Na twintig jaar professioneel gevoetbald te hebben tekende de 36-jarige Tsjech dit seizoen zijn laatste voetbalcontract. Na dit seizoen gaat de Arsenal keeper met pensioen. Hij vertelt in een Facebook post dat hij alles wat hij wilde bereiken, bereikt heeft.

Op Facebook heeft de keeper dit bericht geplaatst over zijn afscheid. Onder het bericht staan veel lovende berichten van Arsenal-fans, ook van fans van rivaliserende clubs. Deze loven hem en zeggen dat ze hem niet graag op het veld tegenkwamen als tegenstander.

Carrière

Arsenal is de ploeg waar hij afscheid neemt van zijn voetbalcarrière. Maar hij is daar natuurlijk niet begonnen. Zijn carrière begon in 1989 bij de jeugdclub van FC Viktoria Plzeň, een club uit de Tsjechische stad Pilsen waar Petr ook geboren is. In 1999 kreeg hij zijn eerste profcontract bij FC Chmel Blšany. Daar keepte Čech tot 2001 waarna hij naar AC Sparta Praag. Zijn eerste internationale contract was voor de Franse club Stade Rennes FC. Hierna vertrok hij in 2004 naar het Britse Chelsea, daar heeft hij maar liefst elf jaar gespeeld en het hoogtepunt van zijn carrière bereikt.

Onder de vleugel van de Engelse ploeg werd hij verkozen tot beste doelman van de Champions League 2004-2005. Ook heeft hij met diezelfde ploeg twee keer de League Cup gewonnen, is hij drie keer landskampioen geworden en heeft hij drie keer de FA Cup binnengesleept. Chelsea heeft zelfs met de Tsjechische doelman een keer de Champions League gewonnen. Uiteindelijke is hij in 2015 naar Arsenal gegaan nadat hij zijn basisplek bij Chelsea verloor.

De Helm

Petr Čech staat ook bekend voor het dragen van een Rugbyhelm. Dit doet hij sinds zijn hoofdblessure die hij heeft opgelopen in oktober 2006. Hij botste met de knie van een tegenspeler en hield daar een schedelbasisfractuur aan over. Na drie maanden kon hij gelukkig  weer voetballen, maar dat deed hij niet meer zonder helm.