Op 5 Januari overleed befaamd solo-trompettist Peter Masseurs, hij was van 1982 tot 2009 solo trompettist van het Concertgebouworkest. Hij werd geroemd om zijn virtuositeit en de leden van het orkest dragen hem nog altijd een warm hart toe.

Masseurs werd op uitzonderlijke wijze aangenomen bij het Concertgebouworkest. Hij speelde voor 1982 bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest en was toen al fervent trompettist. Hij was bekend om zijn stijl en talent met de trompet, ook bij de leden van het Concertgebouworkest dus.

Het orkest was opzoek naar een nieuwe trompettist en kreeg het niet voor elkaar om er een te vinden na een aantal audities. Met de wetenschap dat er een trompettist van dit niveau in Nederland woonde hoefde Peter niet eens te auditeren. Hij kon direct aansluiten als trompettist van het orkest. Hier volgt een fragment waar Nick Woud, paukenist voor het Concertgebouworkest, vertelt over Masseurs als trompettist en collega. Peter masseurs werd 74 jaar oud.