Een vrachtwagenchauffeur uit het Limburgse Landgraaf gaat zichzelf vandaag aangeven bij de Belgische politie. Hij zou betrokken zijn bij het ongeluk waarbij afgelopen vrijdag een activist van de ‘gele hesjes’ werd doodgereden. De chauffeur is na het ongeluk doorgereden.

Een getuige vertelde aan de Belgische zender RTBF dat de chauffeur een doorgang probeerde te forceren terwijl hij werd tegengehouden door de actievoerders. Het 50-jarige slachtoffer had de ruit van de vrachtwagen ingeslagen en kwam volgens de getuige onder de wielen terecht nadat hij uitgleed. De man overleed ter plekke.

De Belgische en Nederlandse politie werkten samen om de dader op te sporen. Dit weekend werd nog een 56-jarige man uit het Brabantse Dongen opgepakt. De vermeende verdachte bleek onschuldig en is inmiddels weer vrijgelaten. De vrachtwagen van de man uit Dongen leek heel erg op de vrachtwagen van de Limburger waardoor ze bij de politie het verkeerde kenteken hadden doorgegeven. De politie wilde de nieuwe verdachte zondag al aanhouden maar toen was hij niet thuis.

Familie van de verdachte Limburger vertelde gisteren aan L1 dat er contact was met de politie en dat er afspraken waren gemaakt wanneer hij zich zou melden. Volgens de vader van de man was hij afgelopen weekend niet bereikbaar omdat hij bij een hardloopevenement aanwezig was in Egmond aan Zee. De politie wilde zelf niets zeggen, verdere woordvoering ligt bij het Belgische parket.

Volg de liveblog hieronder voor alle updates:
(15-01-2019)

Door: Marieke Hanse