De biercocktail is een fenomeen dat al even bestaat, maar het is toch nog vrij nieuw voor velen. Er zijn verschillende recepten van te vinden en het is niet heel moeilijk om te maken. Toch staat het nog niet bij veel restaurants of cafés op de drankkaart.

Net als bij de gewone cocktail zijn er veel verschillende bereidingswijzen. In de biercocktail zit vaak fruit, dat een zomers tintje aan het drankje geeft. Het is dan ook een zomertrend en daarom is het bijna alleen maar in de zomer verkrijgbaar. Bij veel restaurants en cafés is het nog niet verkrijgbaar, omdat de vraag ernaar niet groot is.

Opkomend
Rik van den Berg, biersommelier, snapt dat de biercocktail nog niet erg bekend is. Hij vindt dat het drankje meer aandacht verdiend dan dat het nu krijgt. “Bij een biercocktail kunnen er erg interessante smaken ontstaan en het is een leuk alternatief.” Van den Berg ziet de cocktail wel steeds vaker voorbij komen. “Bij proeverijen wordt het steeds meer gebruikt, omdat het leuk is om mee te openen of mee te eindigen.”

Eindeloze mogelijkheden
Er kan veel geëxperimenteerd worden met de biercocktail, daardoor ontstaan er steeds meer verschillende soorten. De Mexican Bulldog is een biercocktail die al redelijk bekend is. De ingrediënten voor die biercocktail zijn: tequila blanco, Cointreau, Corona, limoensap, suikersiroop, grof zeezout en limoen. De Mexican Bulldog is dus ook een erg zomerse cocktail.

boris_yurkin

Bob Ligthart