Personal shopper is misschien wel de droom van ieder meisje: Lekker shoppen en er ook nog eens betaald voor krijgen.Het nadeel is helaas wel dat je niet voor jezelf shopt maar juist voor een ander.

Bij personal shoppen denken we vaak aan exclusieve merken voor beroemdheden of aan dure winkels die een ‘personal shopping service’ aanbieden. Kim Meijers, personal stylist zoekt graag voor iedereen een passende outfit uit.

Ideale outfit
Bij personal shopping is de aanpak erg persoonlijk, vandaar ook de naam. Kim maakt met haar klanten altijd eerst een afspraak om de klant te zien. Er wordt dan gekeken naar het figuur, welke kleuren en welke stijl er bij de klant passen. Het belangrijkste bij deze afspraak is om een goed beeld van de persoon te schetsen. De tweede stap is altijd op pad gaan voor het shoppen. Hiervoor wordt altijd een aantal winkels uitgezocht op basis van het budget van de klant. De kleding wordt uiteindelijk thuis of in de salon van Kim gepast.

Verschillende klanten
Alle klanten zijn anders. Het is niet zo dat er een bepaald ‘type mens’ kleding laat kopen door een personal shopper. “De mensen variëren van huismoeders tot drukke zakenvrouwen. Sommige vrouwen houden helemaal niet van winkelen of weten niet wat ze precies moeten kopen maar willen er toch verzorgd uitzien”, aldus Kim.

Het leukste aan personal shoppen vindt Kim dat kleding op het eerste zicht heel oppervlakkig is maar eigenlijk juist heel veel over een persoon zegt. “Kleding laat echt zien wie je bent; het is heel persoonlijk. Ik vind het vooral super als ik iemand echt kan laten stralen en meer zelfvertrouwen kan geven door een mooie en passende outfit.”