Rapper Boef moet zich woensdag voor de Bredase kantonrechter verantwoorden voor zijn rijgedrag van vorig jaar. De 25-jarige Sofiane B, de echte naam van de rapper, scheurde toen met 300 kilometer per uur door Tilburg en Berkel-Enschot.  Eigenlijk was de zitting op 11 september 2018 in Tilburg, maar de Tilburge rechtbank kon de grote mediabelangstelling niet aan en verhuisde de zitting naar Breda.

In juni in 2016 deelde de rapper een paar filmpjes op YouTube. In een van deze filmpjes reed hij met 300 kilometer per uur in een Audi. De video werd massaal bekeken. Hij staat woensdag terecht voor drie snelheidsovertredingen, waaronder de video hieronder.

Rapper Boef heeft al meerdere keren de politie beledigd in zijn video’s. In een filmpje ging hij zo ver over de streep dat de politierechter hem hiervoor een taakstraf oplegde. Ook vernielde hij een politieauto om erop te springen. Hiervoor kreeg hij opnieuw een taakstraf.  Ondertussen heeft hij er al een afgerond. Zijn rijbewijs was al een tijdje in beslag genomen en moest hij ook een EMG cursus volgen van het CBR.

De rechter neemt twee weken de tijd om een uitspraak te doen over de zaak. Dit is hoe de zaak er aan toe gaat.

De rapper laat weten dat hij uit respect voor de rechter naar zijn zitting is gekomen. Hij vertelt dat hij oneerlijk is behandeld. Zo noemt hij dat de marechaussee zijn buren heeft gestalkt en dat hij uit de rij van een vliegveld is gepikt om simpelweg iets te ‘ondertekenen’.  Hij beroept zich op zijn zwijgrecht en wil alleen antwoorden op persoonlijke vragen.

De auto waarin snelheidsovertredingen mee zijn begaan was een geleasde  auto. De eigenaar van de auto herkende Sofiane B. aan zijn Franse paspoort. Hij beging meer snelheidsovertredingen dan voorheen werd gedacht.  Hij beging over overtredingen in de gebouwde kom in Tilburg, waaronder 165 kilometer per uur op de Rijbaan Oost.

Advocaat Kasem trekt de hele video in twijfel. Volgens hem kan het gemanipuleerd beeldmateriaal zijn. Er is geknipt met de beelden. Hij vind dat het OM niet met zekerheid kan vaststellen dat Sofiane B. diegene was die achter het stuur zat toen de kilometerteller de 300 aantikte. Verder vind hij dat de data van de snelheidsoverschrijdingen niet betrouwbaar is. Kasem wil dat Rapper Boef wordt vrijgesproken.

‘Dit soort snelheiden horen thuis op een circuit en niet op de openbare weg.’ zegt de Officier van Jusitie. Volgens het OM is het is een wonder dat er geen doden zijn gevallen. Ook zou de rapper  lak hebben gehad aan andere weggebruikers. De Officier van Justitie eist dan ook de maximale geldstraf van 7000 euro en de langs mogelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 2,5 jaar.