Johan Vlemmix moet Patricia Paay 2000 euro betalen voor zijn sekspopidee, dat is vanmorgen in de rechtbank van Den Bosch bekendgemaakt. Vorig jaar maakte de Eindhovenaar bekend dat hij een levensgrote sekspop van de zangeres op de markt wilde brengen. Paay eiste in de eerste instantie een schadevergoeding van 30.000 euro.

Tijdens de eerste zitting van de rechtszaak in november stelde de rechter al vast dat Vlemmix een schadevergoeding schuldig is aan Paay. Vlemmix besloot uiteindelijk zijn idee niet uit te voeren, waardoor Paay het geëiste bedrag van 30.000 euro halveerde. Vlemmix vond 15.000 euro alsnog “een beetje veel voor een fantasie”, zo vertelt hij het aan het Eindhovens Dagblad. Vandaag is dus bekendgemaakt dat het bedrag ver onder de eis ligt.

Vlemmix wil niet betalen
Vlemmix heeft vorig jaar wel zijn excuses aangeboden maar zegt niet van plan te zijn om een schadevergoeding te betalen: “Geld krijgt ze niet, ik ga absoluut nog geen tientje betalen”, meldt het ED. Vlemmix heeft al aangegeven in hoger beroep te willen gaan.

Madame Tussaud, maar je kunt er seks mee hebben
De bedoeling achter Vlemmix’ idee heeft voor de nodige onduidelijkheid gezorgd. Een gefrustreerde Paay vertelt in een interview: “Eerst werd gezegd dat het een sekspop zou worden, toen toch maar niet. Het wordt gewoon leuk: net als Madame Tussaud. Maar je kunt er wel seks mee hebben.”