Niet alleen het verkopen van spelers levert Eredivisieclubs deze winter geld op, ook de verkoop van halve seizoenkaarten is een inkomstenbron. Onderstaand overzicht laat zien hoe veel iedere eredivisieclub er tot nu toe door is binnengelopen.


Uit bovenstaande staafdiagram blijkt dat Willem II met bijna 51.000 euro tot nu toe het meest heeft verdiend aan de verkoop van halve seizoenkaarten. Voor een geschikte opvolger van de vertrokken clubtopscorer Fran Sol zullen de Tilburgers echter nog wel iets moeten bijleggen.

PSV, Feyenoord, Ajax, en NAC Breda ontbreken in het rijtje. Dit komt omdat deze clubs in de zomer al aan het maximum aantal verkochte seizoenkaarten zaten. Ook FC Groningen staat er niet tussen, verrassend genoeg doet de club uit het hoge noorden niet aan de verkoop van halve seizoenkaarten. In plaats daarvan biedt Groningen wél speciale pakketten aan met een aantal wedstrijden. Tot slot ontbreken FC Utrecht, ADO Den Haag en Excelsior, deze ploegen waren niet in de gelegenheid om cijfers door te geven.

Fortuna Sittard heeft de afgelopen tijd ook een groot aantal halve seizoenkaarten verkocht. De promovendus kende een prima eerste seizoenshelft en is op een negende plaats de winterstop ingegaan. Voor veel mensen een reden om dit seizoen nog acht wedstrijden van de Fortunezen te bezoeken. Of deze mensen vervolgens blijven plakken en in de zomer een ‘hele’ seizoenkaart aanschaffen, valt nog te betwijfelen. “De halve seizoenkaarthouders komen over het algemeen voor het goede voetbal. De echte Fortuna-fans hebben uiteraard een hele seizoenkaart en de kern daarvan zal blijven komen, ongeacht de sportieve prestaties”, legt Lars Peters van de afdeling ticketing uit.