Sportief bezig zijn én geld inzamelen. Dat is wat dit weekend op de planning staat voor stedenband Tilburg- Matagalpa. Zij organiseren komende zondag namelijk een spinningmarathon voor één van hun projecten. De opbrengst van deze actie gaat naar de koffieboeren in Nicaragua.

Zondag 20 januari draaien de spinningfietsen, in de Basic-Fit Wagnerplein 3, overuren. Het is de bedoeling dat de fietsen vier uur lang bezet zijn door fanatieke spinners.

Nicaraguaanse koffieboeren

De fietsen worden per uur verhuurd en deelnemers laten zich daarvoor sponsoren. Dit doen ze allemaal voor de koffieboeren in Nicaragua. Met het geld gaan partners van de stedenband trainingen geven en zorgen ze voor andere langetermijnoplossingen. Uiteindelijk zou hierdoor het loon van de koffieboeren stijgen. “Het is een van de vele projecten die we doen. Ook voor de koffieboeren zijn al meerdere acties geweest. Onze koffiewerkgroep bedacht dat zo’n marathon wel een leuke actie was om extra geld op te halen”, aldus stedenband Tilburg-Matagalpa. “Om ze echt te helpen, is veel geld nodig. Met een paar duizend euro worden de trainingen wel betaald, maar we willen ook nog geld in het kredietfonds stoppen. Daar ging de vorige keer zo’n vijftigduizend heen.”

Meedoen, meekijken, meegenieten

Op dit moment zijn vijftien fietsen bezet maar er is nog genoeg ruimte voor iedereen die mee wilt doen. De stedenband heeft 24 fietsen tot haar beschikking. Hier kunnen zelfs nog meer fietsen bij worden gezet. De groep roept ook andere belangstellenden op om langs te komen: “Toeschouwers zijn van harte welkom en na de marathon hebben we een nieuwjaarsborrel in het sportcafé. Iedereen is welkom, ook als je niet komt spinnen.”

De spinningmarathon is op zondag 20 januari van 11:00 tot 15:00. Zelf ook (een uurtje) meedoen? Aanmelden kan door te mailen naar spinning.voor.matagalpa@gmail.com.