Nederlandse voetballers, alleen als ze in Nederland spelen of het goed doen in het buitenland hoor je er nog wat van. Veel voetballers raken zodoende in de vergetelheid. Hier een lijstje met 7 vergeten voetballers die, ondanks dat je nooit meer iets van ze hoort, toch nog actief zijn in het buitenland. Herken jij ze allemaal nog?

  1. Edson Braafheid

Edson Braafheid zijn contract bij FC Utrecht werd in januari 2018 ontbonden. Sinds augustus komt hij uit voor Austin Bold FC in de Amerikaanse tweede divisie. Braafheid heeft nog geen wedstrijden voor de ploeg in Texas gespeeld. De in Paramaribo geboren linksback speelde in 2010 nog met Oranje in de finale van het WK.

  1. Geoffrey Castillion

Zijn jeugdopleiding begon bij Ajax waarna hij na een kleine tien jaar vertrok naar NEC. Vanaf dat moment reist Castillion de halve voetbalwereld over. Van Amerika tot Roemenië en van Hongarije tot IJsland, de 27-jarige centrumspits wist nergens langer dan een jaar te blijven.

  1. Diego Biseswar

In het seizoen 2004/2005 maakt Diego Biseswar zijn debuut voor Feyenoord. Op 31 januari 2006 besluit de Rotterdamse club hem definitief naar de A-selectie te halen. Zes jaar en een aantal huurperiodes bij De Graafschap en Heracles Almelo later speelt de aanvallend middenvelder voor het Turkse Kayserispor. Na vier seizoenen houdt hij het voor gezien in Turkije en vertrekt hij naar PAOK in Griekenland.

  1. Melvin Platje & Nick van der Velden

Deze is misschien een beetje valspelen maar zowel cultheld Melvin Platje als Nick van der Velden spelen voor Bali United in Indonesië. Platje verdiende, voordat hij al voetballend aan zijn wereldreis begon, zijn strepen nog in de krochten van het Nederlandse voetbal. Na uitstapjes naar Zweden, Azerbeidzjan, Frankijk, Duitsland en België komt hij uit voor Bali United. Nick van der Velden heeft zijn hele voetbalcarrière in Nederland gespeeld. Tot hij in 2016 een transfer maakt naar het Schotse Dundee United. Twee seizoenen later speelt ook hij voor de Indonesische ploeg.

  1. Boy Waterman

In 2007 won hij nog met Jong Oranje de Europese titel en greep hij met AZ net naast de landstitel. Twaalf­ jaar later speelt Boy Waterman voor APOEL Nicosia in Cyprus. Na een avontuurtje op het Duitse derde niveau bij Alemannia Aachen en een periode bij Kardemir Karabükspor streek de keeper uit Lelystad in Cyprus neer om nog een paar prijzen te pakken.

  1. Mick van Buren

Met zijn 26 jaar de jongste op de lijst, een product uit de Feyenoord jeugd, Mick van Buren speelt al sinds 2016 voor het Tsjechische Slavia Praag. Na een aantal seizoenen voor Excelsior te hebben gespeeld maakt hij een transfer naar het Deense Esbjerg FB. Daar verlengt hij na drie seizoenen zijn contract niet en komt hij zo terecht in Tsjechië.

  1. Danny Hoesen

Na zijn opleiding bij Fortuna Sittard nam de Engelse club Fulham op 15 augustus 2008 Danny Hoesen van de Limburgse club over. Daar kwam hij niet tot spelen toe en na een Finse omweg kwam de spits weer terug bij Fortuna. In Sittard scoorde hij in zijn eerste en enige seizoen 13 keer, daarna maakt hij een transfer naar Ajax. Zeven jaar, een sterke periode bij Groningen en een Grieks avontuurtje bij PAOK later speelt Hoesen in de MLS voor de San Jose Earthquakes.