We hebben inmiddels al meer dan tien jaar toegang tot het internet. Veel analoge dingen hebben inmiddels een populaire ‘e-variant’ gekregen. Papier werd vervangen door de computer. Het analoge horloge lijkt plaats te maken voor de eWatch. Boeken zijn echter nog steeds meer geliefd dan eBooks. Niels ‘t Hooft, bedenker van ‘Immer’, wil het beeld dat bestaat van eBooks veranderen.

‘T Hooft vertelt ook dat eBooks wel trouwe fans hebben. “Het percentage van boeken dat verkocht wordt als eBook, is al eeen tijdje zes procent, dus er zijn wel degelijk liefhebbers.” Dit beeld wordt ook redelijk bevestigt door een klein onderzoek onder jongeren.

Hierin werden 230 jongeren gevraagd of ze weleens eBooks lezen, de verre meerderheid, 149 gaven aan nooit eBooks te hebben gelezen. 44 lazen af en toe een eBook, de resterende 37 waren fans van digitale boeken.