Met de naamswijziging, de grote spandoeken en de metershoge foto’s eert het Johan Cruijff stadion al enkele jaren de gelijknamige voetballer. Vandaag is nog een eerbetoon aan dat lijstje toegevoegd.

Het plaatsen van een hoge wand en een borstbeeld is de volgende stap om het thuisstadion van Ajax om te toveren in een ‘Johan Cruijff walhalla’. Henk Markerink, algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA, onthulde vanmiddag de wand met foto’s uit Johans carrière en het borstbeeld. Dit deed hij samen met Carole Thate, woordvoerster van de familie Cruijff.

“Het is zo’n eer. We zijn zo trots dat dit mogelijk is” – Carole Thate

Hieronder zie je hoe de legendarische nummer 14 een nieuw eerbetoon kreeg in zijn stadion.

Johan Cruijff

Johan speelde als nummer 14 bij de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Door zijn vele prestaties is de voetballer ondertussen een legende geworden en is zijn naam een wereldwijd begrip. Het stadion in Amsterdam was zijn thuishaven en sinds zijn dood in 2016, is het stadion de aanvaller keer op keer gaan eren. Nu is dus ook een zwart-wit mozaïeken muur en het borstbeeld toegevoegd aan dat lijstje.