Het Openbaar Miniserie heeft een taakstraf van zestig uur geëist tegen de bestuurder van het ME-busje. Na de verloren ‘kampioenswedstrijd’ van Feyenoord tegen Excelsior in 2016 reed de agent een supporter van de Rotterdamse voetbalclub aan. Volgens het OM was dat een bewuste daad.

De advocaat van de agent vraagt voor een vrijspraak. Uit zijn pleidooi valt op te tekenen dat het om een inschattingsfout in het verkeer zou gaan. Dat is geen strafbaar feit. De rechtbank in Rotterdam doet over twee weken uitspraak.

Het voorval
De bestuurder van het voertuig maakte een onverklaarbare draai naar rechts waardoor Thom Grootscholten, het slachtoffer, een dubbele beenbreuk opliep. Grootscholten was kassenbouwer maar kan sinds de aanrijding het beroep niet meer uitoefenen. ,,Het is mijn lust en mijn leven. Dat is mij door de actie van die agent in één klap afgenomen,” vertelt de Feyenoorder tegen supporterssite FR12.nl. ,,Ik kan dat werk niet meer doen.” Tevens vertelt Grootscholten dat hij in een zware depressie heeft gezeten: ,,Maar, nu alles wordt opgerakeld, komt het allemaal weer omhoog. Dat doet pijn.”

Op social media reageren ook enkelen op het voorval.