Als het je eerste keer is, verbaas je je wellicht over het feit dat honderden mensen dansend losgaan zonder dat er muziek te horen is. Het zijn ‘Silent Disco’s’. Afgelopen donderdag werd er voor het eerst ter wereld een Silent Disco georganiseerd in een McDonalds en dat gebeurde in Tilburg.

Silent Disco is nog niet zo bekend, dus wat is het eigenlijk? Bij de naam ‘Silent Disco’ denk je al aan stilte, maar er wordt wel degelijk keiharde muziek gedraaid. Deze komt echter uit tientallen koptelefoons en niet uit een paar grote speakers.

Die koptelefoons geven ook een leuke draai aan evenementen waar een Silent Disco stage is. Ze hebben namelijk meerdere kanalen. Zo kunnen dus meerdere dj’s tegelijkertijd draaien. Vind je de muziek op het groene kanaal niks? Dan kun je moeiteloos het blauwe kanaal aanzetten en andersom.

Hoe is het om in zo een jonge industrie werkzaam te zijn? De Nieuwsredactie sprak met Remco van Gennip van Entertainment Engineers en Cor Strijbosch (en zijn eenjarige dochter, red.). Cor is een van de organisatoren van het jaarlijkse Hoessenboschfestival, een openluchtfestival in de buurt van Oss.

Doordat Silent Disco’s weinig overlast veroorzaken (er is immer geen harde muziek waar de buren over kunnen klagen) worden deze ‘stille feestjes’ op de meest vreemde en interessantste plekken georganiseerd. Op 24 februari zal er een Silent Disco worden gehouden in een tram in Rotterdam. Je kan op veel meer manier geniet van deze partijtjes. De Nieuwsredactie heeft er vijf voor je op een rij gezet.

Een van die ‘vreemde plaatsen’ was in Tilburg en het feest ging los. Hier heeft de Nieuwsredactie gesproken met de organisatoren, DJ Fatguys, en enkele feestgangers.

Veel van de bezoekers benadruk hoe anders het is om met koptelefoons in een disco te dansen. Over het algemeen zijn ze wel tevreden over deze manier van feest vieren, maar als ze een nadeel moeten noemen dan is het ‘dat je toch wat geïsoleerder danst’ en ‘dat er hier geen alcohol geschonken wordt’. Maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt.