door Anna Smitsman en Jamy Sprenkels

Swantje (26) is een tweedejaars student aan de mode-academie in Berlijn met een wat uitzonderlijke stage. De studente loopt namelijk stage bij de fetish winkel Slacks Fashion in Berlijn.

Als we de winkel binnenkomen worden we omringt door kinky outfits en sexgadgets. Ondanks een kleine mannencollectie is het meeste gemaakt voor vrouwen. Dit zie je aan de Hentai meisjes en vrouwenliefde die aan de muur hangen en de vele damesoutfits. Desondanks is het publiek erg gevarieerd. Koppels zijn uiteindelijk toch de meest voorkomende klanten. Niet-heterokoppels zijn ook veel te vinden in de winkel.

Swantje wijst ons erop dat hun producten van hoge kwaliteit zijn. Ze heeft zwarte en witte haren en een jong gezichtje met veel piercings. ‘Alles wordt gemaakt in Berlijn onder menselijke omstandigheden.’ Vertelt de Berlijnse. Vandaar dat de spullen over het algemeen wat duurder zijn. ‘Het is geen spul uit China.’ Jonge mensen komen voornamelijk voor de kettingen, de harnassen en de sekstoys. Het meeste is uiteindelijk toch wat aan de dure kant voor deze groep.

‘Mensen kunnen aan ons vragen wat ze willen en dan maken wij dat voor ze.’ Ook in de winkel zijn er spullen die door het personeel worden gemaakt. Swantje heeft zelf al een aantal stukken gemaakt, waaronder de groene veren voor op de schouders.

Ze wil als fashiondesigner de kant op van de fetishwereld. ‘Ik wil voornamelijk gaan ontwerpen voor jonge mensen en dan kinky en schattig tegelijkertijd.’ Op haar opleiding is ze de enige die kinky ontwerpt. Dit is soms ook wel voelbaar voor de jonge designer. ‘Tijdens een opdracht had ik een doorzichtig shirtje gemaakt. Iedereen was ontzettend positief, maar uiteindelijk ben ik de enige die met mijn ontwerpen niet in de gangen van de school hangt.’