Iedere donderdag brengt Ceecee Berlin een nieuwsbrief uit met de leukste nieuwe plekjes voor de inwoners van Berlijn. Jonge mensen willen nog steeds hetzelfde als altijd volgens Nina Trippel, medeoprichtster van Ceecee. Samen met Sven Hauskerr richtte zij Ceecee op in 2011. “Jongeren willen uitgaan, plezier maken en in Berlijn willen vele zich vooral in de partyscène storten.” 

Volgens Nina zijn er ook vaak jongeren die gebruik maken van lege ruimtes in de verschillende gebieden van de stad om feesten te geven of tijdelijke kunstexposities op te stellen. “Er zijn constante veranderingen in de stad. Iedereen die in deze stad woont, vormt de stad. De volgende generatie, die nu volwassen wordt, heeft hier ook zeker invloed op. Jongeren die hier wonen en studeren zetten soms ook een eigen bedrijfje op, beginnen hier aan hun eerste baantje en gaan hun dromen realiseren. Zij vormen de stad op hun eigen manier.”

“Voorkeur of genre maakt niet uit”

“Doordat er zoveel verschillende culturen zijn in de stad, is er voor ieder wat wils. Het maakt niet uit wat je voorkeur of genre is, voor iedere stijl is er iets te vinden. Mensen komen hier voor de diversiteit en de vrijheid. Berlijn geeft een vibe af die openheid uitstraalt.”

“We don’t want to be in your face”

Via de social media kanalen van Ceecee is er meer contact met het publiek, maar het bedrijf is niet zo uitbundig als het gaat om het opzoeken van de mensen. “We don’t want to be in your face all the time. Iedereen is tegenwoordig al zo druk, wij willen die filter zijn. We geven hier bij Ceecee tips die interessant en opmerkelijk zijn. Jongeren zoeken ook échte ervaringen, niet alleen maar plekjes voor leuke foto’s. Dat is ook het idee achter ons concept. We willen meer dan alleen maar laten zien, de mensen moeten er ook echt heen kunnen. Met name de jongeren omdat zij een groot onderdeel zijn van de cultuur.”

Of de oprichters van Ceecee iedere dag nog zelf de stad in trekken? Nina legt het hieronder kort de werkwijze van haar bedrijf uit.