Elke zondag is er een vlooienmarkt in het Mauerpark in Berlijn. Het is een ontzettend populaire bezigheid voor zowel locals als toeristen. Het is er dan ook erg druk.

De markt is echt een doolhof. De smalle weggetjes tussen de kraampjes gaan alle richtingen uit. De mensen lopen als een kudde door de vlooienmarkt. Er is heel veel te zien, maar het is soms te druk om te stoppen en goed te kijken.

Jonge artiesten verkopen op de markt hun zelfgemaakte kunstwerkjes. Foto’s maken van de prachtwerkjes is een not done. De kunstenaars willen niet dat hun ontwerpen worden gestolen. Het is waarschijnlijk bedoeld voor een klein publiek.

Ook zijn er veel sieraden en prullen te vinden op de markt. Ook kunnen vinylliefhebbers helemaal losgaan. Er zijn veel kraampjes met platen. Voor de gene die goed zoeken kunnen er echte pareltjes tussen zitten.

Een heerlijke geur lokt je naar het midden van het doolhof. Hier vind je verschillende eettentjes. Er is zo veel keuze voor carnivoren en veganisten. Er is rekening gehouden met iedereen.

De zondagmiddag in het park staat bekend om de karoake. Dit is alleen niet de enige entertainment die het park te bieden heeft. Verschillende jonge artiesten doen hier hun ding voor een nieuwsgierig publiek.

De vlooienmarkt is erg leuk, maar je moet tegen de drukte kunnen. Een kijkje nemen is zeker de moeite waard. Als het zonnetje schijnt klinkt een dagje naar het park al helemaal goed in de oren.