Nog maar een dag in Napels en dan zitten wij helaas weer in het vliegtuig naar huis. We hebben een hoop geleerd van het reizen in deze stad, van lak hebben aan de verkeersregels tot praten als een echte Napolitaan. Hieronder vind je een samenvatting van het reisadvies dat verschillende Nederlandse travelblogs geven.

Loading...

Loading…

Zelf hebben we ervaren dat de wijken die de blogs als ‘gevaarlijk’ omschrijven, zoals de Quartieri Spagnoli, eigenlijk wel meevallen. Het ligt er natuurlijk ook aan in welke straten je loopt, dit kan in een wijk namelijk erg verschillen.

Mercato, de wijk waar wij onze Airbnb hadden geboekt, was niet echt een gezellige wijk. Dit ligt voornamelijk aan het feit dat het dicht bij het centraal station is, een verzamelpaats voor daklozen en migranten.

Loading...

Loading…

De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Het levensmotto ‘Wat komt, dat komt’ van de Napolitanen is inspirerend maar ook ontzettend impulsief (het verkeer is daar een goed voorbeeld van). Maar met één ding zijn ze het overal op de wereld wel mee eens, geen enkele pizza is zo lekker als die in Napels.