Roda JC stelt per direct Eric van der Luer aan als opvolger van Robert Molenaar. Dat maakte de club vandaag bekend.

Van der Luer is geen onbekende voor de club, omdat hij eerder meerdere jeugdteams onder zijn hoede heeft gehad. Vooral toenmalig jeugdspelers zien daarom de komst van Van der Luer wel zitten, zegt Mark Maas, persvoorlichter Roda JC. “Ik kwam de kleedkamer binnen en vooral de spelers uit eigen jeugd zaten met een brede glimlach. Toen ik naar de reden vroeg van de lach vertelden ze dat dit kwam, omdat hij eerder hun trainer is geweest en zij dus een band hebben.”

De nieuwe hoofdcoach houdt van een strikte aanpak. Volgens Maas neemt Van de Luer alleen genoegen met hoge intensiteit en inspanning van de spelersgroep. Verder heeft Van de Luer een bepaalde manier van training geven en deze zal anders zijn dan dat de spelers gewend zijn. Dat blijkt wel uit de eerste toespraak van de nieuwe coach. Maas: “Nou, fel wil ik het niet noemen, maar Eric was in ieder geval duidelijk naar de groep.”

Voormalig hoofdcoach Robert Molenaar werd vandaag op non-actief gesteld omdat hij het team niet meer op gang kreeg en goede resultaten uitbleven. Daarnaast was er geen hoop meer voor een plek in de play-offs. Maas zegt hier het volgende over: “Hij kreeg het niet meer voor elkaar om het vuur terug in de groep te brengen. Er moest een verandering komen en die is er nu.  Vanaf dit moment is het weer de beurt aan de spelers om hun team op de rit te krijgen.”