Een dag na de schietpartij in de Utrechtse tram waarvan Gökmen Tanis wordt verdacht, wordt er steeds meer duidelijk. Ook over de communicatie tijdens de lockdown. Studenten van de Universiteit Utrecht (UU) vonden dat ze te weinig informatie kregen tijdens de lockdown. En dat de begeleiding vandaag ook niet optimaal was.

,,Ik heb gisteren duidelijke communicatie gemist tijdens die lockdown door de UU,” aldus Inge Franse, die biologie studeert aan de UU. ,,Er was niet veel duidelijkheid en we moesten zelf aan informatie komen via livestreams.”

De UU betreurt dat de communicatie niet door iedereen positief is ontvangen, maar begrijpt wel dat er onduidelijkheid leefde: ,,Wij hadden gisteren ook nog heel veel vragen,” vertelt Wietske de Lange, persvoorlichter van de UU. ,,Wij hebben gisteren geen telefoontje gekregen van de politie, maar we kregen wel de oproep om utrecht.nl goed in de gaten te houden. Dat hebben wij vervolgens ook gedaan hebben en daarop hebben we direct BHV’ers bij de deuren gezet. Ook hebben wij twee pushmeldingen via My UU eruit gestuurd.

‘The day after’

Enkele lessen die gisteren niet plaatsvonden door de lockdown moesten vandaag worden ingehaald. Franse: ,,Dat is best kut, maar ik snap natuurlijk wel dat sommige lessen belangrijk zijn.” Volgens de biologie-studente ontbrak het ook vandaag aan communicatie: ,,Enkele medestudenten en ik wisten nog steeds niet wat er nu precies op de UU aan de hand was gisteren. Ook de mogelijkheid om eventueel een gesprek te hebben met iemand, was er niet.”

Dat laatste spreekt de woordvoerster van de UU tegen: ,,Wij hebben vanochtend duidelijk gemaakt dat het mogelijk was om, mocht iemand daar interesse in hebben, een gesprek met iemand te voeren vanuit de universiteit. Dat was te lezen via de studentenpagina students.uu.nl.”