Gamen is een van de belangrijkste oorzaken voor overgewicht. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er steeds meer mensen kampen met obesitas.
Consulent van de verslavingskliniek Novadic-Kentron, Lieve Egmond, legt uit dat gamen een grote oorzaak is voor de toename van het aantal obesitas patiënten. Ze vertelt dat ze steeds meer gameverslaafden ziet binnenkomen en dat deze toename logischerwijs te maken heeft met overgewicht. Gamers bewegen weinig, waardoor er minder vetverbranding plaatsvindt. ”Bovendien worden er steeds meer fastfoodsrestaurants geopend en pakt iedereen sneller de auto dan de fiets. Zelf maak ik me hier ook schuldig aan.”

Extra zorgen
”Ik vind het wel erg zorgelijk dat het aantal obesitas patiënten is toegenomen. Ik merkte al eerder op dat we steeds meer gameverslaafden zagen. Het nieuws dat er ook meer mensen lijden aan overgewicht baadt me zorgen.”

Rokers
Daarentegen blijkt uit cijfers van het CBS dat het aantal rokers is gedaald en dat er steeds minder mensen naar de fles grijpen. Egmond legt uit dat het roken duurder wordt, waardoor meer mensen de beslissing maken om te stoppen.

”Het is duur, er zijn veel campagnes opgezet en roken is steeds minder normaal dan vroeger. Mensen weten wat de gevolgen zijn en het stoppen met roken wordt tegenwoordig ook vergoed door de zorgverzekeraar”, stelt Egmond.