Voor wie bang is om de hele dag in een hokje te zitten, gaat een rooskleurige toekomst tegemoet. Er is een wereldwijde revolutie bezig op het kantoorleven, de schuldige: flexwerknemers. Dit zijn mensen die geen vaste kantoortijden hebben of locatie.

Flexwerken is de norm. Dat was de conclusie van een onderzoek (door International Workplace Group) onder meer dan 15.000 mensen wereldwijd.  Meer dan de helft van de Nederlanders werkt nu al 2,5 dag buiten kantoor, en als je het onderzoek mag geloven, trekt dit nog door. Grote kans dat jij straks ook eerder in een café zit dan in een hokje.

Flexwerken

Seats2Meet is zo’n bekende plek waar veel mensen flexwerken, in 2007 bouwden zij al de eerste flexwerkplekken. Nynke Willemsen van Seats2Meet is niet verbaasd dat flexwerken de nieuwe norm is. “Ten eerste hebben steeds meer werkgevers problemen met de infrastructuur, het wordt steeds drukker op de weg. Daarnaast is vaak effectiever en creatiever om op een plek te werken buiten je werkbubbel”, vertelt Willemsen.

De nieuwe generatie

Uit het onderzoek blijkt dat vooral de jonge generatie niet zit te wachten op een negen tot vijf baan. Dik 80 procent zegt bij de sollicitatie dat ze liever flexwerken dan op kantoor blijven. De bedrijven moeten daar wel op ingaan, als ze talent willen binnenslepen. “Werk en privé gaan steeds meer samen. Het maakt niet uit of je in een hotel, café of lounge zit”, zegt Willemsen. “Werken op een andere plek gaat ook vooral om de ervaring.”
Of dit de toekomst wordt, is de flexwerkplekgever heel duidelijk. ‘Alles gaat samenvloeien. Je ziet dat steeds meer bedrijven ook hun panden beschikbaar stellen voor flexwerkers, net als hotels.’

Alvast gaan flexwerken? In Tilburg heb je genoeg plekken: