Basisschool de Springplank in Den Bosch ging afgelopen woensdag met al haar leerlingen de straat op om zwerfvuil op te ruimen. Met vuilniszakken en prikkers bewapend, liepen de kinderen van groep 1 tot en met 8 in oranje hesjes door de wijk. Dit deden zij in het kader van de Landelijke Opschoondag, die de campagne Supporter van Schoon op zaterdag 23 maart organiseert.

De kinderen reageerden enthousiast op de actie: mede doordat de Bossche superheld van klimaat Proper Jetje de kinderen kwam aanmoedigen. “Wij zijn de afvalbusters!” klonk het, terwijl de leerlingen met hun stok snoeppappiertjes, kauwgom, blikjes en andere viezigheid uit de bosjes haalden.

Superheld Proper Jetje voor de vuilniskar met volle vuilniszakken.

Aan het einde van de dag lag de hele vuilniskar vol met zwerfaval. Tevreden lopen de kinderen naar hun klas: terug naar hun taal-en rekenwerk.