Tilburg Trappers heeft dinsdagavond met 6-1 gewonnen van Lindau Islanders. Hierdoor staat de club in een best-of-five serie op een 2-1 voorsprong in de achtste finale.

In de Oberliga Nord eindigde de club op de eerste plek. Nu strijdt zij in de play-offs om Oberliga Meister te worden met clubs uit Oberliga Sud. Zit een promotie erin? Algemeen manager Sven Brok vertelt over de toekomst van de ijshockeyclub.

Promoveren

De ijshockeyers uit Tilburg willen het liefst promoveren binnen de Duitse competitie. Ze zitten al op het juiste niveau om door te kunnen stromen. ”We zitten nu op het derde niveau, maar we willen naar het tweede niveau. Dat is nu niet mogelijk omdat DEL2, de organisatie die erover gaat, geen buitenlandse teams toelaat. Met de Duitse Bond hebben we afgesproken dat we op het derde niveau mogen blijven spelen. Maar ons concrete doel voor nu is echt om op het tweede niveau te komen. We blijven nu continu in contact met de organisatie die hierover gaat. Zo laten we ze zien dat we het graag willen en klaar zijn om deze stap te zetten.”

Nederlandse competitie

Het is niet de ambitie voor de club om terug te gaan naar de Nederlandse competitie. ‘’Sinds 2015 spelen de ijshockeyers in de Duitse competitie. ‘‘Mochten we stoppen binnen de Duitse competitie dan kunnen we op zoek naar alternatieven, bijvoorbeeld de Engelse  competitie.”

Nederlandse nationaliteit

Vanaf komend seizoen mogen er alleen spelers met een Nederlandse nationaliteit in het team aanwezig zijn. Momenteel zit er één buitenlander in het team, een Canadees. Wat dit voor gevolg gaat hebben voor de club valt nog te bezien. De insteek is om te gaan nivelleren richting andere teams, dus het krachtverschil te verkleinen. Of dit ook deze uitwerking gaat hebben moet Tilburg Trappers nog afwachten.