Het nieuwe Formule 1-seizoen is van start gegaan en de teams strijden tegen elkaar met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Maar ondanks de hoge snelheden zijn er toch weinig dodelijke ongelukken te betreuren. 

Met 300 km/uur over het wegdek scheuren klinkt voor veel mensen niet bepaald veilig en dat is het ook heel lang niet geweest. Sinds de oprichting van de Formule 1, in 1950, zijn veel coureurs op tragische wijze aan hun einde gekomen. In de beginjaren was veiligheid geen topic. Dit is terug te zien in het aantal dodelijke ongelukken. Tegenwoordig komen fatale ongelukken nauwelijks meer voor.

De interactieve infographic hieronder toont vijf van de grootste innovaties op het gebied van veiligheid. Beweeg je muis over de iconen, en lees wat deze innovaties voor de sport betekenen.