Het stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen is inmiddels achter de rug. Woensdag was dé dag om te kiezen voor jouw politieke partij. Niet alleen politici, maar ook stembureauleden hebben een drukke dag voor de boeg.

In Breda spraken wij met Joep van Meel, kandidaat voor de Brabantse SP, hij vertelt over het belang van stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Daarnaast is mevrouw De Lange aan het woord. Zij is voorzitter op het stembureau in het stadskantoor van Breda en vertelt over de werkzaamheden op het stembureau.

In Noord-Brabant zijn inmiddels alle uitslagen bekend. Forum voor Democratie boekt de meeste winst, zij behalen 9 zetels. De VVD blijft de grootste partij met 10 zetels. Naast Forum voor Democratie is  GroenLinks de enige partij met winst in de provincie.

Loading...

Loading…