De gemeente Zandvoort heeft bekend gemaakt 4 miljoen te willen steken in de Formule 1. Dit zal veel effect hebben op de gemeente. 

Vooral op de economie zal de Formule 1 positief werken volgens de woordvoerder van de gemeente Zandvoort. Een groot deel wordt geïnvesteerd in kleinere race evenementen die georganiseerd worden in de gemeente waar de inwoners ook van kunnen profiteren. ”Door de media aandacht zullen er nieuwe investeerders komen. Dat geld hebben we nodig om Zandvoort nog mooier te maken. We gaan het namelijk steken in ontwikkelingsprojecten.”

De woordvoerder denkt niet dat Zandvoort er overlast van zal ondervinden. ”Op een dag met mooi weer komen er al gauw honderdduizend mensen naar het strand. Er zijn dan strandfiles, maar files houd je altijd. De gemeente gaat de komst van de Formule 1 gebruiken om de bereikbaarheid van de stad aan te gaan pakken.”

Op de website van de gemeente meldt wethouder Ellen Verheij: “Wij zijn bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland.”

Wat de negatieve gevolgen zijn, is niet bekend. De bedrijven die de redactie heeft benaderd, wilden niet meewerken.