Een stedentrip naar Londen is bij een Brexit nog altijd mogelijk, maar makkelijker wordt het niet. Het tijdperk van zorgeloos shoppen in Londen is voorbij als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt.

Het Verenigd Koninkrijk wil niet meer bij de EU horen. Ze willen de touwtjes in eigen handen hebben en niet gebonden zijn aan Europese afspraken. Dat heeft dus ook gevolgen voor het reizen van en naar dat land. Reizen binnen de EU gaat vrij makkelijk, reizen van en naar de EU is lastiger.

Stedentrip

Tot en met 22 mei hoef je je nog geen zorgen te maken. De Brexit is namelijk uitgesteld tot die datum. Als de EU en het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk uit elkaar gaan duurt de stedentrip naar Londen waarschijnlijk langer dan men lief is.

Passagiers worden beter gecontroleerd en mogen maar een beperkte waarde aan producten mee terug nemen. Een totaalwaarde van €430,- mag je mee terugnemen. Misschien toch een keer extra nadenken voordat je ‘s werelds beroemdste winkelcentrum Harrods binnenstapt.

Onduidelijkheid

Ga je voor een stedentrip met een reisorganisatie en boek je voordat de Brexit er is dan zit je qua prijs goed, wat de prijzen na de Brexit doen is vooral gissen, meent Sharona van reisorganisatie Kras Reizen. “Als er iets verandert dan zal het om grensdocumentatie gaan, maar we weten pas echt wat er gaat veranderen als er akkoorden zijn.”

“De komende jaren kunnen Nederlanders volgens mij nog gewoon met een hun eigen paspoort reizen naar Engeland. Er verandert voorlopig nog niets. Maar we houden het nieuws wel nauwlettend in de gaten natuurlijk”, is de reactie van een medewerker van Slangenreizen.

Jouw stedentrip hoeft er dus voorlopig nog niet al te veel onder te lijden, maar als je nog zorgeloos wil shoppen, dan ben je beter voor 22 mei in Londen.